הכנת האורז לאידוי
לפני שתתחיל לבשל את האורז שלך, אתה צריך להכין אותו כראוי. כך:
1. שוטפים את האורז
השלב הראשון הוא לשטוף את האורז. זה מסיר עודפי עמילן, לכלוך או פסולת שעלולים להיות על הגרגרים. מניחים את האורז במסננת ושוטפים אותו תחת מים זורמים קרים. המשיכו לשטוף עד שהמים יהיו צלולים. זה ייקח בערך 2-3 דקות.
2. משרים את האורז
השריית האורז לפני הבישול עוזרת לרכך את הגרגירים, וגורמת להם להתבשל בצורה אחידה יותר. השרייה גם עוזרת להסיר כל זיהומים שעלולים להיות נוכחים. מניחים את האורז בקערה ומכסים אותו במים. תן לזה להשרות לפחות 30 דקות. אתה יכול להשרות אותו עד שעתיים אם יש לך זמן.
3. למדוד את האורז והמים
היחס בין אורז למים חשוב כשמדובר בבישול אורז מאודה. עבור אורז יסמין ובסמטי, השתמש ביחס של 1:1.5. עבור אורז חום, השתמש ביחס של 1:2. המשמעות היא שלכל כוס אורז תזדקק ל-1.5 כוסות מים לאורז יסמין ובסמטי ו-2 כוסות מים לאורז חום.
בישול אורז מאודה
עכשיו אחרי שהכנתם את האורז, הגיע הזמן לבשל אותו. כך:
1. מביאים את המים לרתיחה
מניחים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים את האורז פעם או פעמיים כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
2. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
לאחר שהמים הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה הדוק. תן לאורז להתבשל במשך 18-20 דקות עבור אורז יסמין ובסמטי ו-30-40 דקות עבור אורז חום. הימנע מהרמת המכסה בזמן זה מכיוון שהוא ישחרר אדים וישפיע על תהליך הבישול.
3. כבו את החום ותנו לו לנוח
לאחר שהאורז מבושל, מכבים את האש ונותנים לו לנוח 5-10 דקות. זה מאפשר לאורז לספוג את כל הלחות שנותרה ולהיות אוורירי לחלוטין.
4. מורידים את האורז
לאחר שהאורז נח, השתמשו במזלג כדי להתפיח את הגרגירים. זה ימנע מהאורז להתגבש ויבטיח שהוא קל ואוורירי. מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
טיפים לבישול אורז מאודה מושלם
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבשל אורז מאודה מושלם בכל פעם:
1. השתמשו בסיר בעל תחתית כבדה עם מכסה הדוק על מנת להבטיח שהאורז יתבשל בצורה אחידה ולא יידבק לתחתית הסיר.
2. השתמשו ביחס הנכון של אורז למים. זה יבטיח שהאורז מבושל כמו שצריך ולא הופך עיסתי או יבש מדי.
3. אין להרים את המכסה בתהליך הבישול. זה ישחרר אדים וישפיע על תהליך הבישול.
4. נותנים לאורז לנוח 5-10 דקות לפני שמתפיחים במזלג. זה יאפשר לאורז לספוג את כל הלחות שנותרה ולהיות אוורירי לחלוטין.
5. התנסו עם סוגים שונים של אורז כדי לגלות טעמים ומרקמים חדשים.
סיכום
אורז מאודה הוא מנה פשוטה וטעימה שניתן ליהנות ממנה בפני עצמה או כתוספת לארוחות אחרות. על ידי ביצוע המדריך שלנו, תוכל לבשל אורז מאודה מושלם בכל פעם. זכרו לשטוף ולהשרות את האורז לפני הבישול, השתמשו ביחס הנכון של אורז למים, ולתת לאורז לנוח לפני שתופפו אותו במזלג. עם הטיפים האלה, אתה בטוח תרשים את המשפחה והחברים שלך עם מנות האורז המאוד הטעימות שלך.