מדוע אורז חום הוא בחירה בריאה
לפני שנצלול לשיטת הבישול, בואו נדבר מדוע אורז חום הוא בחירה בריאה. אורז חום הוא דגן מלא ועמוס בחומרים מזינים החיוניים לגופנו. בניגוד לאורז הלבן, שהוסר משכבות הסובין והנבטים שלו, האורז החום עדיין מכיל את השכבות הללו, העשירות בסיבים, ויטמינים ומינרלים.
אורז חום הוא גם מזון עם אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שהוא לא גורם לעלייה ברמות הסוכר בדם כמו שעושה אורז לבן. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים שמנסים לנהל את רמות הסוכר בדם שלהם, כולל אלה עם סוכרת. בנוסף, אורז חום נקשר לסיכון מופחת למחלות לב, סוגי סרטן מסוימים ומצבים כרוניים אחרים.
אבל בואו נהיה כנים, לפעמים אורז חום יכול להיות קצת תפל ולא מעורר תיאבון. לכן חשוב לדעת לבשל אותו נכון כדי להוציא את הטעמים והמרקמים הטבעיים שלו.
הסוד לבישול אורז חום בריא
המפתח לבישול אורז חום בריא הוא להשתמש ביחס הנכון בין מים לאורז ולתת לו להתבשל לפרק הזמן הנכון. השיטה שאני עומד לחלוק איתכם היא חסינת תקלות ותפיק בכל פעם אורז חום מבושל בצורה מושלמת.
זה מה שאתה צריך: - 1 כוס אורז חום - 1 ¾ כוסות מים - קורט מלח
הוראות:
1. שוטפים את האורז החום במסננת דקה ומסננים.
2. בסיר בינוני מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
3. מוסיפים לסיר את האורז החום והמלח ומערבבים.
4. מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה הדוק.
5. נותנים לאורז להתבשל במשך 45 דקות מבלי להרים את המכסה.
6. לאחר 45 דקות מכבים את האש ונותנים לאורז לשבת מכוסה עוד 10 דקות.
7. מרפרפים את האורז במזלג ומגישים.
זהו זה! שיטה זו תפיק אורז חום מבושל בצורה מושלמת, רך וטעים. המפתח הוא לתת לאורז להתבשל מבלי להרים את המכסה או לערבב אותו. זה מאפשר לאורז לספוג את כל המים והאדים, מה שמביא לגרגרים מבושלים בצורה מושלמת.
אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הבסיסי הזה על ידי הוספת עשבי תיבול, תבלינים או מרק למים לתוספת טעם. אתה יכול גם לנסות להשתמש בסיר אורז או סיר מיידי לבישול אורז חום, אבל אני מוצא ששיטת הכיריים הזו מניבה את התוצאות הטובות ביותר.
סיכום
אורז חום הוא מזון בריא ומזין שאמור להיות מרכיב יסוד בכל תזונה בריאה. אבל זה לא חייב להיות תפל ולא מעורר תיאבון. על ידי שימוש בשיטת הבישול הנכונה, תוכלו להעלות את האורז החום למנה טעימה וטעימה שתרצו לאכול כל הזמן. אז בפעם הבאה שאתם מכינים אורז, נסו את השיטה הזו ותראו את ההבדל שהיא עושה. בלוטות הטעם והגוף שלך יודו לך!
זה הכל לעת עתה. בישול שמח!