ההיסטוריה של סיו מאי
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נסתכל על ההיסטוריה של סיו מאי. Siu Mai, הידוע גם בשם Shumai, הוא כופתאה סינית מסורתית שמקורה בהוהוט, מונגוליה הפנימית. זה היה במקור מזון חטיף למונגולים הנודדים והוכן עם כבש או בקר. רק בתקופת שושלת מינג (1368-1644) הפכה סיו מאי לפופולרית בסין ונעשתה מבשר חזיר ושרימפס.
Siu Mai מוגש בדרך כלל כחלק מהדים סאם, בראנץ' בסגנון קנטונזי המורכב מצלחות קטנות של אוכל המוגשות על עגלות מהבילות. דים סאם היא חוויה חברתית שנועדה לחלוק עם חברים ובני משפחה. Siu Mai היא אחת ממנות הדים-סאם הפופולריות ביותר ואנשים בכל העולם נהנים ממנה.
המרכיבים
עכשיו כשאנחנו יודעים קצת על ההיסטוריה של סיו מאי, בואו נאסוף את המרכיבים הדרושים להכנת המנה הטעימה הזו.
- 1 קילו בשר חזיר טחון - 1/2 פאונד של שרימפס, קלופים ומפותלים - 1 כף רוטב סויה - 1 כף רוטב צדפות - 1 כף שמן שומשום - 1 כף עמילן תירס - 1/2 כפית מלח - 1/ 2 כפיות סוכר - 1/4 כפית פלפל לבן - 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ - חבילה אחת של עטיפות Siu Mai
המתכון
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים שלנו, בואו נתחיל לבשל! עקוב אחר הוראות שלב אחר שלב כדי ליצור את הסיו מאי המושלם.
1. מערבבים בקערה גדולה את בשר החזיר הטחון, השרימפס, רוטב הסויה, רוטב הצדפות, שמן השומשום, עמילן התירס, מלח, סוכר, פלפל לבן ובצל ירוק קצוץ. מערבבים היטב עד שכל החומרים מתפזרים בצורה אחידה.
2. לוקחים עטיפה של Siu Mai ומניחים במרכז כף מתערובת החזיר והשרימפס. מקפלים את שולי העטיפה כלפי מעלה סביב התערובת, ומשאירים את החלק העליון פתוח.
3. מניחים את הסיו מאי על כלי אידוי במבוק משומן קלות. חזור על תהליך זה עד שהשתמשו בכל תערובת החזיר והשרימפס.
4. לאדות את הסיו מאי במשך 8-10 דקות, או עד שהחזיר מוכן והשרימפס ורוד ורך.
5. הגישו את הסיו מאי חם עם רוטב סויה או רוטב הטבילה האהוב עליכם.
טיפים להצלחה
עכשיו כשאתה יודע איך להכין Siu Mai, הנה כמה טיפים שיבטיחו שה-Su Mai שלך ייצא בצורה מושלמת בכל פעם.
- השתמשו בחומרי גלם טריים ואיכותיים. הטעם של Siu Mai תלוי באיכות החזיר והשרימפס, אז אל תחסכו במרכיבים.
- אל תמלא יתר על המידה את עטיפות Siu Mai. מילוי יתר של העטיפות יקשה על הקיפול ויגרום לסיו מאי שיתפרק במהלך האידוי.
- לאדות את הסיו מאי על מים רותחים. זה יבטיח שה-Siu Mai מתבשל באופן שווה ולא יידבק לתחתית ספינת הקיטור.
- אל תשכח את רוטב הטבילה. Siu Mai מוגש באופן מסורתי עם רוטב סויה או תערובת של רוטב סויה וחומץ אורז. רוטב הטבילה מוסיף שכבה נוספת של טעם לסיו מאי.
סיכום
הנה לכם, מתכון ומדריך נהדרים לסיו מאי. מאכל סיני מסורתי זה קל להכנה בבית והוא בטוח ירשים את בלוטות הטעם שלך. זכור להשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים ופעל לפי הטיפים להצלחה כדי להבטיח שה-Siu Mai שלך ייצא בצורה מושלמת. בין אם אתם נהנים מסיו מאי כחלק מהדים סאם או כחטיף, זו מנה טעימה שבטוח תהפוך לאהובה.