ביתירקותאספרגוס

אספרגוס - המדריך האולטימטיבי לבישול באמצעות אידוי

אספרגוס הוא ירק רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו במגוון מנות. אבל האם ידעתם שאידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס? לא רק שהוא שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין של הירק, אלא הוא גם מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. במדריך האולטימטיבי הזה, ניקח אתכם בתהליך שלב אחר שלב של אידוי אספרגוס לשלמות. מבחירת החניתות הטריות ביותר במכולת ועד לתיבול והגשתן, אנו נסקור את כל מה שאתה צריך לדעת. בין אם אתה בשלן ותיק או מתחיל במטבח, מדריך זה יעזור לך לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז קחו את הסינר ובואו נתחיל!

היתרונות הבריאותיים של האספרגוס

לפני שנעמיק בפרטים של איך לאדות אספרגוס, בואו נדבר תחילה על היתרונות הבריאותיים של הירק הטעים הזה. אספרגוס הוא ירק דל קלוריות עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים. זה גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכול לעזור להגן על התאים שלך מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. כמה מהיתרונות הבריאותיים המשמעותיים ביותר של אספרגוס כוללים:

1. בריאות מערכת העיכול

אספרגוס עשיר בסיבים, החיוניים לשמירה על בריאות מערכת העיכול. סיבים עוזרים לווסת את תנועות המעיים, למנוע עצירות ולשמור על תפקוד תקין של מערכת העיכול.

2. עצמות חזקות

אספרגוס הוא מקור מצוין לויטמין K, החיוני לעצמות חזקות. זה עוזר לשפר את ספיגת הסידן ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

3. לב בריא

אספרגוס הוא מקור טוב לפולאט, שיכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב. פולאט מסייע להורדת רמות הומוציסטאין, חומצת אמינו שנקשרה לסיכון מוגבר למחלות לב.

4. תפקוד מוח משופר

אספרגוס מכיל ויטמין B6, החיוני לשמירה על תפקוד בריא של המוח. ויטמין B6 עוזר לייצר נוירוטרנסמיטורים החשובים לוויסות מצב הרוח ולתפקוד הקוגניטיבי.

5. תכונות אנטי דלקתיות

אספרגוס מכיל נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות. נוגדי חמצון אלו יכולים לסייע בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למגוון בעיות בריאותיות, כולל סרטן, מחלות לב ודלקת פרקים.

בחירת האספרגוס הטוב ביותר

כשמדובר בבישול אספרגוס, בחירת החניתות הטריות ביותר היא קריטית. חפשו אספרגוס עם גבעולים מוצקים וישרים וקצוות הדוקים. צבע הגבעולים צריך להיות ירוק או סגול תוסס, תלוי בזן. הימנע מאספרגוס עם גבעולים נבולים או רזים, מכיוון שזה סימן שהוא עבר את השיא שלהם.

בבחירת אספרגוס, חשוב לקחת בחשבון גם את עובי הגבעולים. גבעולים עבים יותר טובים לצלייה או צלייה, בעוד שגבעולים דקים יותר טובים לאידוי. לגבעולים עבים יותר לוקח יותר זמן לבשל, והם יכולים להיות קשים וסיביים אם לא מבשלים אותם כראוי.

איך מכינים אספרגוס לאידוי

לאחר שבחרתם את האספרגוס הטרי ביותר, הגיע הזמן להכין אותם לאידוי. מתחילים בשטיפה של האספרגוס תחת קורמים זורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לאחר מכן, גזרו את הקצוות העציים של הגבעולים. הקצוות העציים קשים וסיביים, והם לא נעימים לאכילה. כדי לעשות זאת, החזק את חנית האספרגוס בכל קצה וכופף אותה עד שהיא נקישה. החנית תיצמד באופן טבעי בנקודה שבה מסתיים החלק העצי והחלק הרך מתחיל.

לאחר מכן, תוכלו לבחור לקלף את האספרגוס, אם כי שלב זה הוא אופציונלי. קילוף האספרגוס יכול לעזור להסיר את כל השכבות החיצוניות הקשות, ולהפוך אותו לרך וטעים יותר. כדי לקלף את האספרגוס, השתמשו בקולפן ירקות כדי להסיר את השכבה החיצונית של הגבעול, התחילו ממש מתחת לקצה ותרדו עד לקצה העצים. שלב זה אינו הכרחי עבור אספרגוס דק, אך הוא יכול לעזור לשפר את המרקם של גבעולים עבים יותר.

אספרגוס מהביל

כעת, לאחר שהכנתם את האספרגוס, הגיע הזמן לאדות אותו לשלמות. אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס מכיוון שהוא שומר על הטעם העדין של הירק וצבעו הירוק התוסס. זה גם מבטיח שהאספרגוס שומר על ערכו התזונתי.

כדי לאדות אספרגוס תזדקקו לסלסלת אידוי או סיר עם מכסה. ממלאים את הסיר בסנטימטר מים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מניחים את האספרגוס בסל האידוי או ישירות לתוך הסיר. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האספרגוס 3-5 דקות, תלוי בעובי הגבעולים. לגבעולים עבים יותר ייקח יותר זמן לבשל, בעוד שגבעולים דקים יותר יתבשלו מהר יותר.

כדי לבדוק אם האספרגוס עשוי, חורצים בעזרת מזלג את החלק העבה ביותר של הגבעול. המזלג אמור להחליק בקלות לתוך האספרגוס ללא כל התנגדות. אם האספרגוס עדיין יציב מדי, המשך לאדות עוד דקה או שתיים, ואז בדוק שוב.

תיבול והגשה של אספרגוס

אספרגוס מאודה טעים בפני עצמו, אבל אפשר גם לתבל אותו במגוון עשבי תיבול ותבלינים כדי לשפר את טעמו. כמה אפשרויות תיבול פופולריות כוללות:

- מלח ופלפל - מיץ לימון וגרידת - שום וחמאה - גבינת פרמזן

לאחר שתיבלתם את האספרגוס, הגיע הזמן להגיש אותו. אתה יכול להגיש אותו חם או קר, תלוי בהעדפה שלך. אספרגוס מהווה תוספת נהדרת למגוון ארוחות, כולל עוף בגריל, סטייק או דג. ניתן להשתמש בו גם בסלטים, מרקים ומוקפצים.

סיכום

לסיכום, אספרגוס אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל את הירק הטעים והמזין הזה. אידוי שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין, ובמקביל מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. על ידי ביצוע השלבים המתוארים במדריך האולטימטיבי הזה, אתה יכול לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז בפעם הבאה שאתה במטבח, קח קצת אספרגוס טרי ונסה אידוי. בלוטות הטעם והגוף שלך יודו לך.

רעיונות להכנת תפריט אספרגוס מדריך אידוי
אומלט גבינת שמנת אספרגוס

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים ללא גלוטן, צמחוניים אובו-לקטו, פרימליים וקטוגניים לאוסף שלכם, חביתה עם גבינת שמנת ואספרגוס עשויה להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. תמורת 1.54 דולר למנה , מתכון זה מכסה 14% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 342 קלוריות , 15 גרם חלבון ו -28 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-2 מנות. למתכון זה מ-Taste of Home יש מעריץ אחד. הוא מתאים היטב כמנה עיקרית. תערובת של פלחי אספרגוס, חמאה, מלח וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -20 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 41% . ציון זה טוב. נסו את כריך בייגל חביתה עם צ'דר, תרד ופלפל , חביתה בהשראה יוונית וחביתה עם ירקות עמוסים למתכונים דומים.

מוקפץ טופו אספרגוס

הכנת טופו מוקפץ עם אספרגוס אורכת בערך 35 דקות מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מהמנה מכילה כ -16 גרם חלבון , 11 גרם שומן , וסך של 298 קלוריות . תמורת 2.44 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. הוא מתאים גם כמנה עיקרית. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם דלעת קיץ, אספרגוס, שמן קנולן ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, צמחונית אובו-לקטו וטבעונית . היא מוגשת לכם על ידי Taste of Home. עם ציון ספונקולרי של 64% , מנה זו מוצקה. מתכונים דומים הם טופו מוקפץ עם אננס, אספרגוס מוקפץ ברוטב שעועית שחורה , ומטגן קארלה/דלעת מרירה .

סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל

המתכון סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל מוכן בכ-50 דקות . מתכון זה מספיק ל-2 מנות ועולה 4.22 דולר למנה. מנה אחת מכילה 1067 קלוריות , 32 גרם חלבון ו -102 גרם שומן . זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, פרימלית ופסקטריאנית . כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. היא מוגשת לכם על ידי Allrecipes. תערובת של עשבי תיבול, שום, שמנת מתוקה וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 51 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 87% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים הבאים: פנה קון פונגי א מלנזנה (פנה עם פטריות וחצילים) , פנה עם שרימפס ורוטב שמנת עם עשבי תיבול , ומרק ברוקולי קל עם גבינת צ'דר .

גלילי פרושוטו פילו

אף פעם אי אפשר שיהיו יותר מדי מתכוני מתאבנים, אז נסו גלילי פילו עם פרוסצ'וטו. תמורת 63 סנט למנה , מתכון זה מכסה 4% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-24 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -3 גרם חלבון , 6 גרם שומן , ובסך הכל 114 קלוריות . מתכון זה מטעם Taste of Home דורש פלחי אספרגוס, בצק פילו, מיץ לימון ופלפל. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 27% , וזה די גרוע. מתכונים דומים הם גלילי עוף עם גבינת פטה ורוקט , גלילי עוף בקארי , וגלילי חצילים ופרמזן .

פילה מאהי מאהי צלוי ואספרגוס עם תפוז ושומשום

פילה מאהי מאהי בגריל ואספרגוס עם תפוז ושומשום היא מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ופסקטרית . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -37 גרם חלבון , 7 גרם שומן , וסך הכל 273 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת 7.51 דולר למנה , מתכון זה מכסה 31% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. אם יש לכם שורש ג'ינג'ר, מיץ ליים, עירית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד ליום העצמאות האמריקאי . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 74% . ציון זה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את מאהי-מאהי ברוטב צלפים לימון , פילה דג צלוי חמוץ-חריף , ופילה פרס ברוטב שרימפס וורמוט .

עוגת באנדט כתומה

עוגת באנדט תפוזים דורשת כ -55 דקות מתחילתה ועד סופה. מתכון זה מספיק ל-14 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -3 גרם חלבון , 2 גרם שומן , וסך הכל 211 קלוריות . תמורת 33 סנט למנה , מתכון זה מכסה 4% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. אם יש לך סוכריית סוכר, תערובת לעוגה, תערובת לציפוי מוקצף ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין אותו. לא הרבה אנשים ממש אהבו את הקינוח הזה. הוא מוגש לך על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון של 0% , ציון שניתן לשפר. משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם את עוגת באנדט לימון , עוגת באנדט שוקולד מריר-אגוזי מלך , ועוגת באנדט שוקולד אספרגוס .

מרק תפוחי אדמה אספרגוס

מרק תפוחי אדמה ואספרגוס עשוי להיות בדיוק המנה העיקרית שאתם מחפשים. מתכון זה מכין 7 מנות עם 389 קלוריות , 12 גרם חלבון ו -29 גרם שומן כל אחת. תמורת דולר אחד למנה , מתכון זה מכסה 13% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 31 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. לכו לחנות וקנו גבינת צ'דר, תפוחי אדמה, סלרי ועוד כמה דברים להכנה עוד היום. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. זה מושלם לחורף . מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח כ -30 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 48% . ציון זה טוב. מרק תפוחי אדמה אפויים עמוס עם קליפות תפוחי אדמה מטוגנות פריכות , מרק אספרגוס ומרק אספרגוס מעושן ארז דומים מאוד למתכון הזה.

אספרגוס קשיו מוקפץ

ניתן להכין את המתכון של אספרגוס קשיו מוקפץ תוך 20 דקות בערך . חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -11 גרם חלבון , 12 גרם שומן ובסך הכל 394 קלוריות . מתכון זה מגיש 4. תמורת $2.18 למנה , מתכון זה מכסה 26% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. תערובת של אספרגוס, שן שום, אגוזי קשיו קלות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אהוב על 172 אוכלי אוכל וטבחים. אנשים רבים מאוד אהבו את התוספת הזו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב, צמחונית לקטו אובו וטבעונית . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 96% . הציון הזה מדהים. עוף מוקפץ תאילנדי עם אגוזי קשיו , אספרגוס מוקפץ עם רוטב שעועית שחורה , וטיגון קרלה/קארלה דומים מאוד למתכון הזה.

פרמזן ירקות

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים למנה עיקרית, אז נסה פרמזן ירקות. מתכון זה מכיל 6 מנות עם 553 קלוריות , 25 גרם חלבון ו -37 גרם שומן כל אחת. עבור $2.85 למנה , מתכון זה מכסה 30% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש פלפל חריף, גבינת מוצרלה, שמן זית ומלח ופלפל כשר. 1083 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות . עם ציון של 90% , המנה הזו מעולה. נסה פריטטה אספרגוס פרמזן , פרמזן חצילים ופרמזן עוף הטוב ביותר עבור מתכונים דומים.

פאן פורטה עם פקורינו חם

פאן פורטה עם פקורינו חם עשוי להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המתכונים למנות עיקריות. תמורת 4.62 דולר למנה , מתכון זה מכסה 40% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 1468 קלוריות , 29 גרם חלבון ו -65 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-4 סועדים. רק מעט אנשים הכינו את המתכון הזה, ואחד יגיד שהוא מושלם. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. אם יש לכם אגוז מוסקט, סוכר, קמח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-35 דקות . עם ציון כפית של 0% , מנה זו ניתנת לשיפור. נסו את "אספרגוס עם פלפל שחור-פקורינו זבליונה" , "לחמניות לזניה צמחוניות עם מרינרה פקורינו פלפלית" , ו"שוקולד חם ועסיסי עם שוקו-קאק" - שוקו-קאק כהה בריא ללגימה - למתכונים דומים.

סרטונים להכנת תפריט אספרגוס אידוי בסגנון שונה
איך לבשל אספרגוס - גורדון רמזיאפשר להגיש אספרגוס גורדון רמזי עם פטריות חצוצרה מלך. אספרגוס מבושל ברובו על ידי הרתחה או ...
איך לדעת מתי בישול האספרגוס מסייםמדריך: ספר הבישול שלי (שותף): • מדע קולינרי קל לטובה ...
איך להכין אספרגוס מאודה | מתכוני ירקות | Allrecipes.comקבל את המתכון לאספרגוס מאודה בכתובת בסרטון זה, נציג ...
למה לא צריך לנתק את הקצוות מהאספרגוס ולמה כדאי לבשל אותו יתר על המידה | מה אוכל דן?אספרגוס הוא ירק כה פופולרי, שאפילו ספר הבישול העתיק ביותר ששרד כולל מתכון עבורו. דן משוחח על...
איך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בביתאיך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בבית עוד מתכוני ארוחת ערב מדהימים: ...
טיפים וטריקים לתפריט מדריך אידוי אספרגוס
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים למדריך אידוי אספרגוס