ביתירקותאספרגוס

אספרגוס - המדריך האולטימטיבי לבישול באמצעות אידוי

אספרגוס הוא ירק רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו במגוון מנות. אבל האם ידעתם שאידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס? לא רק שהוא שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין של הירק, אלא הוא גם מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. במדריך האולטימטיבי הזה, ניקח אתכם בתהליך שלב אחר שלב של אידוי אספרגוס לשלמות. מבחירת החניתות הטריות ביותר במכולת ועד לתיבול והגשתן, אנו נסקור את כל מה שאתה צריך לדעת. בין אם אתה בשלן ותיק או מתחיל במטבח, מדריך זה יעזור לך לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז קחו את הסינר ובואו נתחיל!

היתרונות הבריאותיים של האספרגוס

לפני שנעמיק בפרטים של איך לאדות אספרגוס, בואו נדבר תחילה על היתרונות הבריאותיים של הירק הטעים הזה. אספרגוס הוא ירק דל קלוריות עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים. זה גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכול לעזור להגן על התאים שלך מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. כמה מהיתרונות הבריאותיים המשמעותיים ביותר של אספרגוס כוללים:

1. בריאות מערכת העיכול

אספרגוס עשיר בסיבים, החיוניים לשמירה על בריאות מערכת העיכול. סיבים עוזרים לווסת את תנועות המעיים, למנוע עצירות ולשמור על תפקוד תקין של מערכת העיכול.

2. עצמות חזקות

אספרגוס הוא מקור מצוין לויטמין K, החיוני לעצמות חזקות. זה עוזר לשפר את ספיגת הסידן ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

3. לב בריא

אספרגוס הוא מקור טוב לפולאט, שיכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב. פולאט מסייע להורדת רמות הומוציסטאין, חומצת אמינו שנקשרה לסיכון מוגבר למחלות לב.

4. תפקוד מוח משופר

אספרגוס מכיל ויטמין B6, החיוני לשמירה על תפקוד בריא של המוח. ויטמין B6 עוזר לייצר נוירוטרנסמיטורים החשובים לוויסות מצב הרוח ולתפקוד הקוגניטיבי.

5. תכונות אנטי דלקתיות

אספרגוס מכיל נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות. נוגדי חמצון אלו יכולים לסייע בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למגוון בעיות בריאותיות, כולל סרטן, מחלות לב ודלקת פרקים.

בחירת האספרגוס הטוב ביותר

כשמדובר בבישול אספרגוס, בחירת החניתות הטריות ביותר היא קריטית. חפשו אספרגוס עם גבעולים מוצקים וישרים וקצוות הדוקים. צבע הגבעולים צריך להיות ירוק או סגול תוסס, תלוי בזן. הימנע מאספרגוס עם גבעולים נבולים או רזים, מכיוון שזה סימן שהוא עבר את השיא שלהם.

בבחירת אספרגוס, חשוב לקחת בחשבון גם את עובי הגבעולים. גבעולים עבים יותר טובים לצלייה או צלייה, בעוד שגבעולים דקים יותר טובים לאידוי. לגבעולים עבים יותר לוקח יותר זמן לבשל, והם יכולים להיות קשים וסיביים אם לא מבשלים אותם כראוי.

איך מכינים אספרגוס לאידוי

לאחר שבחרתם את האספרגוס הטרי ביותר, הגיע הזמן להכין אותם לאידוי. מתחילים בשטיפה של האספרגוס תחת קורמים זורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לאחר מכן, גזרו את הקצוות העציים של הגבעולים. הקצוות העציים קשים וסיביים, והם לא נעימים לאכילה. כדי לעשות זאת, החזק את חנית האספרגוס בכל קצה וכופף אותה עד שהיא נקישה. החנית תיצמד באופן טבעי בנקודה שבה מסתיים החלק העצי והחלק הרך מתחיל.

לאחר מכן, תוכלו לבחור לקלף את האספרגוס, אם כי שלב זה הוא אופציונלי. קילוף האספרגוס יכול לעזור להסיר את כל השכבות החיצוניות הקשות, ולהפוך אותו לרך וטעים יותר. כדי לקלף את האספרגוס, השתמשו בקולפן ירקות כדי להסיר את השכבה החיצונית של הגבעול, התחילו ממש מתחת לקצה ותרדו עד לקצה העצים. שלב זה אינו הכרחי עבור אספרגוס דק, אך הוא יכול לעזור לשפר את המרקם של גבעולים עבים יותר.

אספרגוס מהביל

כעת, לאחר שהכנתם את האספרגוס, הגיע הזמן לאדות אותו לשלמות. אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס מכיוון שהוא שומר על הטעם העדין של הירק וצבעו הירוק התוסס. זה גם מבטיח שהאספרגוס שומר על ערכו התזונתי.

כדי לאדות אספרגוס תזדקקו לסלסלת אידוי או סיר עם מכסה. ממלאים את הסיר בסנטימטר מים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מניחים את האספרגוס בסל האידוי או ישירות לתוך הסיר. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האספרגוס 3-5 דקות, תלוי בעובי הגבעולים. לגבעולים עבים יותר ייקח יותר זמן לבשל, בעוד שגבעולים דקים יותר יתבשלו מהר יותר.

כדי לבדוק אם האספרגוס עשוי, חורצים בעזרת מזלג את החלק העבה ביותר של הגבעול. המזלג אמור להחליק בקלות לתוך האספרגוס ללא כל התנגדות. אם האספרגוס עדיין יציב מדי, המשך לאדות עוד דקה או שתיים, ואז בדוק שוב.

תיבול והגשה של אספרגוס

אספרגוס מאודה טעים בפני עצמו, אבל אפשר גם לתבל אותו במגוון עשבי תיבול ותבלינים כדי לשפר את טעמו. כמה אפשרויות תיבול פופולריות כוללות:

- מלח ופלפל - מיץ לימון וגרידת - שום וחמאה - גבינת פרמזן

לאחר שתיבלתם את האספרגוס, הגיע הזמן להגיש אותו. אתה יכול להגיש אותו חם או קר, תלוי בהעדפה שלך. אספרגוס מהווה תוספת נהדרת למגוון ארוחות, כולל עוף בגריל, סטייק או דג. ניתן להשתמש בו גם בסלטים, מרקים ומוקפצים.

סיכום

לסיכום, אספרגוס אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל את הירק הטעים והמזין הזה. אידוי שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין, ובמקביל מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. על ידי ביצוע השלבים המתוארים במדריך האולטימטיבי הזה, אתה יכול לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז בפעם הבאה שאתה במטבח, קח קצת אספרגוס טרי ונסה אידוי. בלוטות הטעם והגוף שלך יודו לך.

רעיונות להכנת תפריט אספרגוס מדריך אידוי
פריטטה ירקות עם גבינה

אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים ללא גלוטן, פרימטיים וקטוגניים לאוסף שלכם, פריטטה ירקות עם גבינה עשויה להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. מתכון זה מספיק ל-2 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -20 גרם חלבון , 15 גרם שומן , וסך הכל 239 קלוריות . תמורת 1.11 דולר למנה , מתכון זה מכסה 18% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זה עובד בצורה הטובה ביותר כמנה עיקרית, ומוכן תוך כ -35 דקות . אם יש לכם ברוקולי, ביצים, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. עם ציון כף של 50% , מנה זו טובה. נסו את קינואה עוף וגבינה וירקות , פיטאטה - פריטטה פיצה , ופריטטה אספרגוס ואסיאגו למתכונים דומים.

מרק ברי אספרגוס

מרק ברי אספרגוס מוכן בערך 30 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מתאים ל-4 מנות ועולה 2.44 דולר למנה. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון צמחוני זה, המכיל חלבון ואבוקו, מכיל 574 קלוריות , 10 גרם חלבון ו -52 גרם שומן למנה. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. הוא עובד היטב כמתכון ראשוני זול למדי. אם יש לכם ציר ירקות, קמח, חמאה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. החורף יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 35% . הציון הזה די גרוע. כוסות שרימפס אלואט קרם דה ברי , רוטב ברי חמוציות אלואט® , ופיצה פלפלים ובצל מקורמלים אלואט® בייבי ברי® דומות מאוד למתכון הזה.

פאד תאי קל

פאד תאי קל יכול להיות בדיוק המתכון הצמחוני ללא מוצרי חלב ולקטו-אובו שחיפשתם. מנה עיקרית זו מכילה 745 קלוריות , 26 גרם חלבון ו -41 גרם שומן למנה. מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת $1.08 למנה , מתכון זה מכסה 24% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה אהוב על ידי חובבי אוכל וטבח אחד. לכו לחנות וקנו כוסברה, ספגטי, סוכר ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל אסייתי. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -10 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Allrecipes. עם ציון כף של 61% , מנה זו מוצקה. פאד סה יו טופו עם אטריות ירקות , אורז מטוגן תאילנדי קל ואספרגוס בסגנון תאילנדי עם קלמארי דומים מאוד למתכון זה.

סלט ירקות מעורבים וסלט הדרים

סלט ירקות מעורבים והדרים הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, וללא אובו ולקטו . מתכון זה מספיק ל-6 מנות. תמורת 2 דולר למנה , מתכון זה מכסה 12% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 240 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -17 גרם שומן . מתכון זה אהוב על ידי חובבי אוכל וטבח אחד. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך 30 דקות . אם יש לכם מיץ לימון, שמן קנולן, חרדל דיז'ון ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 45% . ציון זה מוצק. נסו את סלט פארו ירוק מעורב ותאנים טריות , סלט סלק וגבינה כחולה עם רוטב ויניגרט הדרים , וסלט הדרים ואספרגוס למתכונים דומים.

טפנד אספרגוס שטוף שמש

צריכים תבלין צמחוני, טבעוני, ללא מוצרי חלב ? טפנד אספרגוס שטוף שמש יכול להיות מתכון מדהים לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -3 גרם חלבון , 5 גרם שומן , וסך הכל 79 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-8 מנות. תמורת 81 סנט למנה , מתכון זה מכסה 12% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-46 יגידו שהוא מושלם. תערובת של ענפי פטרוזיליה, סירופ מייפל, פתיתי פלפל וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -30 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון מרשים של 97% , וזה מרהיב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכלו על מתכונים דומים: ארוחת הבוקר הקלה ביותר אי פעם: פרפה פירות שטופי שמש , טפנד פלפלים אדומים קלויים , וקרוסטיני עגבניות צלויות עם טפנד זיתים .

סטייק עגול סאוברבראטן

סטייק עגול סאוארברטן דורש בערך 6 שעות ו-50 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.23 דולר למנה , תקבלו מנה עיקרית ל-10 סועדים. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -34 גרם חלבון , 7 גרם שומן , ובסך הכל 406 קלוריות . הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-136 יגידו שהוא פגע במקום. אם יש לכם בצל, תערובת רוטב חום, מים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. זה יהיה להיט באירוע יום האהבה שלכם. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת מוצרי חלב . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סביר של 79% , וזה ציון מוצק. מתכונים דומים כוללים סטייק אנטריקוט עם אספרגוס , סטייק פלנק ברוטב פטריות וסטייק פלנק אסייתי .

כריך ביצה ובייקון צרפתי

כריך ביצה ובייקון צרפתי הוא מתכון ללא מוצרי חלב עם 2 מנות. תמורת 3.05 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -17 גרם חלבון , 24 גרם שומן , וסך הכל 617 קלוריות . למתכון זה מ-Allrecipes יש 27 מעריצים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מתאים גם כמנה עיקרית יקרה למדי. גש לחנות וקנית בייקון, לחם, סירופ מייפל ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 20 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון spoonacular מוצק של 66% . נסו את כריך ביצה פתוח עם בייקון, אספרגוס ופסטו , כריך סלט ביצים טוב , ו -3 טוויסטס טעימים על כריך סלט ביצים למתכונים דומים.

מוקפץ אספרגוס הודו

מוקפץ אספרגוס הודו הוא מנה עיקרית ללא גלוטן וללא מוצרי חלב . תמורת 2.7 דולר למנה , מתכון זה מכסה 30% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת מכילה 294 קלוריות , 27 גרם חלבון ו -3 גרם שומן . מתכון זה מנה ל-5 אנשים. 15 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה מטעם Taste of Home דורש גזר, שיני שום, אורז חום וערמוני מים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -15 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון מעולה של 92% . ציון זה יוצא מן הכלל. מוקפץ אספרגוס ברוטב שעועית שחורה , מוקפץ קארלה/מטוגן דלעת מרירה ומוקפץ שרימפס אסייתי דומים מאוד למתכון זה.

מרק אספרגוס קרמי מהיר

מרק אספרגוס מהיר וקרמי יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן, צמחוני אובו-לקטו, והראשוני שחיפשתם. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 184 קלוריות , 7 גרם חלבון ו -12 גרם שומן . תמורת 2.64 דולר למנה , מתכון זה מכסה 20% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. רק מעטים באמת אהבו את המתכון הזה. למתכון הזה מ-Taste of Home יש מעריץ אחד. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות . החורף יהיה מיוחד עוד יותר עם המתכון הזה. אם יש לכם מלח, פלפל, ציר עוף ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 60% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו מרק אספרגוס לבן קרמי , תוספת לריזוטו אספרגוס קרמי , ומרק אחותי: מרק דלעת וכרובית בקארי קרמי .

טירמיסו שוקולד זבליונה

טירמיסו זבליונה שוקולד הוא קינוח ים תיכוני. מתכון זה מנה ל-6 סועדים. תמורת 1.46 דולר למנה , מתכון זה מכסה 14% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -11 גרם חלבון , 41 גרם שומן , ובסך הכל 760 קלוריות . מתכון זה מ-Foodnetwork דורש מסקרפונה, חלמוני ביצה, סוכר ויין מרסלה. 31 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח בערך 45 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון של 0% , ציון שניתן לשפר. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו זבליונה אספרגוס עם פלפל שחור-פקורינו , זבליונה עם שזיפים קלויים , ופודינג לחם טירמיסו .

סרטונים להכנת תפריט אספרגוס אידוי בסגנון שונה
איך לבשל אספרגוס - גורדון רמזיאפשר להגיש אספרגוס גורדון רמזי עם פטריות חצוצרה מלך. אספרגוס מבושל ברובו על ידי הרתחה או ...
איך לדעת מתי בישול האספרגוס מסייםמדריך: ספר הבישול שלי (שותף): • מדע קולינרי קל לטובה ...
איך להכין אספרגוס מאודה | מתכוני ירקות | Allrecipes.comקבל את המתכון לאספרגוס מאודה בכתובת בסרטון זה, נציג ...
למה לא צריך לנתק את הקצוות מהאספרגוס ולמה כדאי לבשל אותו יתר על המידה | מה אוכל דן?אספרגוס הוא ירק כה פופולרי, שאפילו ספר הבישול העתיק ביותר ששרד כולל מתכון עבורו. דן משוחח על...
איך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בביתאיך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בבית עוד מתכוני ארוחת ערב מדהימים: ...
טיפים וטריקים לתפריט מדריך אידוי אספרגוס
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים למדריך אידוי אספרגוס