ביתירקותאספרגוס

אספרגוס - המדריך האולטימטיבי לבישול באמצעות אידוי

אספרגוס הוא ירק רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו במגוון מנות. אבל האם ידעתם שאידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס? לא רק שהוא שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין של הירק, אלא הוא גם מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. במדריך האולטימטיבי הזה, ניקח אתכם בתהליך שלב אחר שלב של אידוי אספרגוס לשלמות. מבחירת החניתות הטריות ביותר במכולת ועד לתיבול והגשתן, אנו נסקור את כל מה שאתה צריך לדעת. בין אם אתה בשלן ותיק או מתחיל במטבח, מדריך זה יעזור לך לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז קחו את הסינר ובואו נתחיל!

היתרונות הבריאותיים של האספרגוס

לפני שנעמיק בפרטים של איך לאדות אספרגוס, בואו נדבר תחילה על היתרונות הבריאותיים של הירק הטעים הזה. אספרגוס הוא ירק דל קלוריות עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים. זה גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכול לעזור להגן על התאים שלך מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. כמה מהיתרונות הבריאותיים המשמעותיים ביותר של אספרגוס כוללים:

1. בריאות מערכת העיכול

אספרגוס עשיר בסיבים, החיוניים לשמירה על בריאות מערכת העיכול. סיבים עוזרים לווסת את תנועות המעיים, למנוע עצירות ולשמור על תפקוד תקין של מערכת העיכול.

2. עצמות חזקות

אספרגוס הוא מקור מצוין לויטמין K, החיוני לעצמות חזקות. זה עוזר לשפר את ספיגת הסידן ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

3. לב בריא

אספרגוס הוא מקור טוב לפולאט, שיכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב. פולאט מסייע להורדת רמות הומוציסטאין, חומצת אמינו שנקשרה לסיכון מוגבר למחלות לב.

4. תפקוד מוח משופר

אספרגוס מכיל ויטמין B6, החיוני לשמירה על תפקוד בריא של המוח. ויטמין B6 עוזר לייצר נוירוטרנסמיטורים החשובים לוויסות מצב הרוח ולתפקוד הקוגניטיבי.

5. תכונות אנטי דלקתיות

אספרגוס מכיל נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות. נוגדי חמצון אלו יכולים לסייע בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למגוון בעיות בריאותיות, כולל סרטן, מחלות לב ודלקת פרקים.

בחירת האספרגוס הטוב ביותר

כשמדובר בבישול אספרגוס, בחירת החניתות הטריות ביותר היא קריטית. חפשו אספרגוס עם גבעולים מוצקים וישרים וקצוות הדוקים. צבע הגבעולים צריך להיות ירוק או סגול תוסס, תלוי בזן. הימנע מאספרגוס עם גבעולים נבולים או רזים, מכיוון שזה סימן שהוא עבר את השיא שלהם.

בבחירת אספרגוס, חשוב לקחת בחשבון גם את עובי הגבעולים. גבעולים עבים יותר טובים לצלייה או צלייה, בעוד שגבעולים דקים יותר טובים לאידוי. לגבעולים עבים יותר לוקח יותר זמן לבשל, והם יכולים להיות קשים וסיביים אם לא מבשלים אותם כראוי.

איך מכינים אספרגוס לאידוי

לאחר שבחרתם את האספרגוס הטרי ביותר, הגיע הזמן להכין אותם לאידוי. מתחילים בשטיפה של האספרגוס תחת קורמים זורמים כדי להסיר לכלוך או פסולת. לאחר מכן, גזרו את הקצוות העציים של הגבעולים. הקצוות העציים קשים וסיביים, והם לא נעימים לאכילה. כדי לעשות זאת, החזק את חנית האספרגוס בכל קצה וכופף אותה עד שהיא נקישה. החנית תיצמד באופן טבעי בנקודה שבה מסתיים החלק העצי והחלק הרך מתחיל.

לאחר מכן, תוכלו לבחור לקלף את האספרגוס, אם כי שלב זה הוא אופציונלי. קילוף האספרגוס יכול לעזור להסיר את כל השכבות החיצוניות הקשות, ולהפוך אותו לרך וטעים יותר. כדי לקלף את האספרגוס, השתמשו בקולפן ירקות כדי להסיר את השכבה החיצונית של הגבעול, התחילו ממש מתחת לקצה ותרדו עד לקצה העצים. שלב זה אינו הכרחי עבור אספרגוס דק, אך הוא יכול לעזור לשפר את המרקם של גבעולים עבים יותר.

אספרגוס מהביל

כעת, לאחר שהכנתם את האספרגוס, הגיע הזמן לאדות אותו לשלמות. אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל אספרגוס מכיוון שהוא שומר על הטעם העדין של הירק וצבעו הירוק התוסס. זה גם מבטיח שהאספרגוס שומר על ערכו התזונתי.

כדי לאדות אספרגוס תזדקקו לסלסלת אידוי או סיר עם מכסה. ממלאים את הסיר בסנטימטר מים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מניחים את האספרגוס בסל האידוי או ישירות לתוך הסיר. מכסים את הסיר במכסה ומאדים את האספרגוס 3-5 דקות, תלוי בעובי הגבעולים. לגבעולים עבים יותר ייקח יותר זמן לבשל, בעוד שגבעולים דקים יותר יתבשלו מהר יותר.

כדי לבדוק אם האספרגוס עשוי, חורצים בעזרת מזלג את החלק העבה ביותר של הגבעול. המזלג אמור להחליק בקלות לתוך האספרגוס ללא כל התנגדות. אם האספרגוס עדיין יציב מדי, המשך לאדות עוד דקה או שתיים, ואז בדוק שוב.

תיבול והגשה של אספרגוס

אספרגוס מאודה טעים בפני עצמו, אבל אפשר גם לתבל אותו במגוון עשבי תיבול ותבלינים כדי לשפר את טעמו. כמה אפשרויות תיבול פופולריות כוללות:

- מלח ופלפל - מיץ לימון וגרידת - שום וחמאה - גבינת פרמזן

לאחר שתיבלתם את האספרגוס, הגיע הזמן להגיש אותו. אתה יכול להגיש אותו חם או קר, תלוי בהעדפה שלך. אספרגוס מהווה תוספת נהדרת למגוון ארוחות, כולל עוף בגריל, סטייק או דג. ניתן להשתמש בו גם בסלטים, מרקים ומוקפצים.

סיכום

לסיכום, אספרגוס אידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבשל את הירק הטעים והמזין הזה. אידוי שומר על צבעו הירוק התוסס וטעמו העדין, ובמקביל מבטיח שהוא שומר על ערכו התזונתי. על ידי ביצוע השלבים המתוארים במדריך האולטימטיבי הזה, אתה יכול לשלוט באומנות בישול האספרגוס על ידי אידוי. אז בפעם הבאה שאתה במטבח, קח קצת אספרגוס טרי ונסה אידוי. בלוטות הטעם והגוף שלך יודו לך.

רעיונות להכנת תפריט אספרגוס מדריך אידוי
אפיית דגי אספרגוס

אפיית דגי אספרגוס הוא מתכון פסקטארי עם 2 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -38 גרם חלבון , 22 גרם שומן , ובסך הכל 421 קלוריות . עבור $5.56 למנה , מתכון זה מכסה 22% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם יש לכם חלב, פלפל, פתיתי פטרוזיליה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה עובד היטב כמנה עיקרית. אדם אחד היה שמח שהם ניסו את המתכון הזה. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . עם ציון של 56% , המנה הזו די טובה. מתכונים דומים הם Easy Fish Molee (תבשיל דגים בסגנון דרום הודי עם קוקוס) , דג הונאן בסגנון ופילי דג גוואקמולה עם כתר פריך .

סופלה אספרגוס

צריכים תוספת צמחונית לקטו אובו ? סופלה אספרגוס יכול להיות מתכון מצוין לנסות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -14 גרם חלבון , 17 גרם שומן , ובסך הכל 244 קלוריות . מתכון זה מגיש 4. תמורת $1.64 למנה , מתכון זה מכסה 17% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 50 דקות . 107 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. לכו לחנות וקחו אספרגוס, שום, ביצים ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 63% , שהוא מוצק. מתכונים דומים כוללים סופלה ביצים עם בייקון ואספרגוס , סופלה שוקולד וסופלה מרמלדת וויסקי סביליה .

פנה אלגנטית עם אספרגוס ושרימפס

פנה אלגנטית עם אספרגוס ושרימפס היא מנה עיקרית פסקטרית . חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -32 גרם חלבון , 25 גרם שומן , ובסך הכל 593 קלוריות . מתכון זה מגיש 2 ועולה $4.26 למנה. 49 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. תערובת של מלח ופלפל, מיץ לימון, פתיתי פלפל וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 76% . אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כגון Penne Con Funghi E Melanzane (פנה עם פטריות וחצילים) , מרק פאווה ותרד אלגנטי וחג ההודיה אלגנטי ואינטימי .

תבשיל חזיר של טומי

ניתן להכין את המתכון של תבשיל חזיר של טומי תוך 15 דקות בערך . מתכון זה מכיל 6 מנות עם 514 קלוריות , 26 גרם חלבון ו -22 גרם שומן כל אחת. עבור $1.02 למנה , מתכון זה מכסה 14% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. תערובת של מלא חלב, מקרוני, תיבול עופות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מושלם לחורף . זה עובד היטב כמנה עיקרית זולה למדי. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 57% , שהוא מוצק. בלאק אייד פיז עם חזיר , אספרגוס וספירלות חזיר , וסקלופ אפוי עם פרמה חזיר דומים מאוד למתכון הזה.

סטייק דיאן

ניתן להכין את המתכון של סטייק דיאן תוך כ-15 דקות . מתכון זה מכיל 4 מנות עם 576 קלוריות , 46 גרם חלבון ו -43 גרם שומן כל אחת. עבור $5.27 למנה , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם יש לכם רוטב ווסטרשייר, בצל ירוק, סטייקים מבשר בקר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . עם ציון של 64% , המנה הזו די טובה. נסה סטייק אנטריקוט עם אספרגוס , סטייק פלנק עם רוטב פטריות וסטייק פלנק אסיאתי למתכונים דומים.

פורטרהאוס צרובה עם חמאה שופעת

פורטרהאוס צרוב עם חמאת Maitre d'Oozing הוא מתכון ללא גלוטן וקטוגני עם 4 מנות. מנה אחת מכילה 480 קלוריות , 37 גרם חלבון ו -31 גרם שומן . עבור $3.61 למנה , מתכון זה מכסה 22% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה למדי. תערובת של סטייק פורטרהאוס, גרידת לימון, רוטב ווסטרשייר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-5 דקות . זה מובא אליך על ידי Foodnetwork. עם ציון של 58% , המנה הזו די טובה. מתכונים דומים הם ניו יורק סטריפ עם Beurre Maitre D'hotel , צדפות צרובות טריות מיין צוללן קרמי אבוקדו שמפניה סלט ענבים טריאקי רוטב חמאת קברנה , וסלמון צרוב במחבת עם רוטב ליים חמאה חומה ואספרגוס קלוי .

שרימפס ואספרגוס עם טוויסט לואיזיאנה

שרימפס ואספרגוס עם טוויסט לואיזיאנה עשויים להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת מתכוני המנות העיקריות שלך. חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 23 גרם חלבון , 16 גרם שומן , ובסך הכל 422 קלוריות . מתכון זה מגיש 8. עבור $2.22 למנה , מתכון זה מכסה 18% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. המתכון הזה של Allrecipes דורש אורגנו, מלח ופלפל גרוס, ספגטי ופלפל. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה פסקטרית . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 54% , וזה טוב. מתכונים דומים הם איך להכין גומבו בסגנון לואיזיאנה , פאי סרטנים אותנטיים של לואיזיאנה ורולינטיני חצילים בגריל :: טוויסט על קלאסיקה .

השף ג'ון מונטה כריסטו בנדיקט

לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכוני ארוחת בוקר, אז נסה את מונטה כריסטו בנדיקט של השף ג'ון. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 44 גרם חלבון , 39 גרם שומן , ובסך הכל 689 קלוריות . עבור $2.93 למנה , מתכון זה מכסה 32% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה משרת 4. 22 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה . זה מובא אליך על ידי Allrecipes. תערובת של מלח כשר, בשר חזיר, גבינת צ'דר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 75% . מתכונים דומים הם מונטה כריסטו אגרולים , סנדוויץ' מונטה קרלו , וביצי אספרגוס בנדיקט .

טורקיה ומלית ביצי בנדיקט

טורקיה ומלית ביצי בנדיקט עשויה להיות בדיוק ארוחת הבוקר שאתה מחפש. מתכון זה מכיל 4 מנות עם 708 קלוריות , 27 גרם חלבון ו -52 גרם שומן כל אחת. עבור $2.41 למנה , מתכון זה מכסה 24% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. לכו לחנות וקחו אגוז מוסקט טחון, חלמונים, פטרוזיליה ועוד כמה דברים כדי להכין אותו היום. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג ההודיה . 23 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 68% , שהוא מוצק. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו אספרגוס בנדיקט , בנדיקט בנדיקט ו- Crab Cakes Eggs Benedict .

שרימפס ואספרגוס פטוצ'יני

פטוצ'יני שרימפס ואספרגוס לוקח בערך 50 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מגיש 8 ומחירו 2.11 $ למנה. צופה בדמות שלך? במתכון הפסקטארי הזה יש 326 קלוריות , 21 גרם חלבון ו -6 גרם שומן למנה. תערובת של גבינת פרמזן, שום, שרימפס וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 100 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. זה עובד היטב כמנה עיקרית. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 82% . משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם פטוצ'יני עם שרימפס, מולים ועגבניות שרי , שרימפס פטוצ'יני אלפרדו, מאמה מיה זה טוב , וביצים אפויות וקרם בייקון בקיני פטוצ'יני תרד .

סרטונים להכנת תפריט אספרגוס אידוי בסגנון שונה
איך לבשל אספרגוס - גורדון רמזיאפשר להגיש אספרגוס גורדון רמזי עם פטריות חצוצרה מלך. אספרגוס מבושל ברובו על ידי הרתחה או ...
איך לדעת מתי בישול האספרגוס מסייםמדריך: ספר הבישול שלי (שותף): • מדע קולינרי קל לטובה ...
איך להכין אספרגוס מאודה | מתכוני ירקות | Allrecipes.comקבל את המתכון לאספרגוס מאודה בכתובת בסרטון זה, נציג ...
למה לא צריך לנתק את הקצוות מהאספרגוס ולמה כדאי לבשל אותו יתר על המידה | מה אוכל דן?אספרגוס הוא ירק כה פופולרי, שאפילו ספר הבישול העתיק ביותר ששרד כולל מתכון עבורו. דן משוחח על...
איך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בביתאיך להכין אספרגוס קלוי | השף להישאר בבית עוד מתכוני ארוחת ערב מדהימים: ...
טיפים וטריקים לתפריט מדריך אידוי אספרגוס
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים למדריך אידוי אספרגוס