למה לאכול גזר מאודה?
לפני שנצלול לתוך ההוראות והצעות המתכונים, בואו נדון תחילה מדוע כדאי לשקול לאדות את הגזר מלכתחילה.
יתרונות תזונתיים
גזר מאודה הוא מקור נהדר לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, אשלגן וסיבים. שלא כמו גזר מבושל או קלוי, שעלול לאבד חלק מהרכיבים התזונתיים שלו במהלך תהליך הבישול, אידוי עוזר לשמור על רוב רכיבי התזונה החיוניים הללו. בנוסף, אידוי של גזר מאפשר להם לשמור על המתיקות והטעם הטבעיים שלהם ללא צורך בתוספת סוכרים או תיבול.
יתרונות בריאותיים
אידוי היא אחת הדרכים הבריאות ביותר לבשל ירקות, מכיוון שהיא עוזרת לשמור על חומרי הזנה ונוגדי החמצון שאבדו במהלך שיטות בישול אחרות. בנוסף, אידוי דורש מעט או ללא תוספת שומנים או שמנים, מה שהופך אותו לאפשרות בישול דלת קלוריות ודלת שומן.
רבגוניות
גזר מאודה הוא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות, החל מסלטים ועד מרקים וכלה בתוספות. ניתן ליהנות מהם בעצמם כחטיף בריא או לשילוב עם ירקות אחרים לתוספת צבעונית ומזינה.
איך לאדות גזר
עכשיו כשאתה יודע את היתרונות של אידוי גזר, בואו ניכנס להוראות כיצד לעשות.
ציוד דרוש
כדי לאדות גזר תצטרכו סל אידוי או מסננת מתכת שיכולה להיכנס לסיר עם מכסה. תצטרכו גם סיר עם מכסה וזוג מלקחיים או כף מחוררת כדי להוציא את הגזרים מהסיר לאחר בישולם.
השלבים שיש לבצע
1. שוטפים ומקלפים את הגזרים וחותכים אותם לחתיכות בגודל ביס.
2. ממלאים את הסיר בסנטימטר או שניים של מים ומביאים לרתיחה.
3. מניחים את סל האידוי או המסננת לתוך הסיר, מוודאים שהם לא נוגעים במים.
4. מוסיפים את הגזר לסל האידוי או המסננת ומכסים את הסיר במכסה.
5. מאדים את הגזרים במשך 5-10 דקות, תלוי בגודלם וברכות הרצויה.
6. בודקים את מידת העשייה של הגזר על ידי הכנסת מזלג או סכין לאחד החתיכות. אם הוא מחליק פנימה בקלות, הגזר מוכן.
7. מוציאים את הגזרים מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ומעבירים אותם לכלי הגשה.
הצעות למתכונים
עכשיו שאתה יודע איך לאדות גזר, בוא נניחהידע הזה לשימוש עם כמה הצעות מתכונים טעימות.
גזר מאודה מזוגג בדבש
רכיבים:
- 1 קילו גזר שטוף ומקולף - 1 כף שמן זית - 2 כפות דבש - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. לאדות את הגזרים לפי ההוראות למעלה עד שהם רכים.
2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
3. מוסיפים את הדבש למחבת ומערבבים עד שהוא נמס ומתאחד עם שמן הזית.
4. מוסיפים למחבת את הגזרים המאודים וזורקים אותם לתערובת הדבש עד שהם מצופים.
5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.
גזר מאודה שום ועשבי תיבול
רכיבים:
- 1 קילו גזר שטוף וקלוף - 2 שיני שום קצוצות - 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה - 1 כף טימין טרי קצוץ - 2 כפות שמן זית - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. לאדות את הגזרים לפי ההוראות למעלה עד שהם רכים.
2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
3. מוסיפים את השום הטחון למחבת ומקפיצים 1-2 דקות, עד לריח.
4. מוסיפים למחבת את הגזרים המאודים וזורקים אותם לתערובת השום ושמן הזית.
5. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה והטימין הקצוצים ומערבבים עד לפיזור אחיד של עשבי התיבול.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.
מרק גזר וג'ינג'ר
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית - 1 בצל קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 1 כפית ג'ינג'ר טחון - 1 קילו גזר שטוף ומקולף - 4 כוסות מרק ירקות - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים 2-3 דקות, עד שהוא מתרכך.
3. מוסיפים לסיר את השום הטחון והג'ינג'ר הטחון ומאדים 1-2 דקות נוספות, עד לריח.
4. מוסיפים את הגזרים לסיר ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת הבצל והג'ינג'ר.
5. יוצקים את ציר הירקות לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל 20-25 דקות, עד שהגזר רך.
7. משתמשים בבלנדר טבילה או מעבירים את המרק לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.
סיכום
גזר מאודה הוא תוספת בריאה, צדדית וטעימה לכל ארוחה. עם המדריך שלנו לגזרים מאודים, עכשיו יש לך את הידע וההצעות למתכון כדי לשלב אותם בשגרת הבישול שלך. לכן, בפעם הבאה שאתם במצב רוח לגזרים, דלגו על ההרתחה או הצלייה ואדו אותם במקום זאת. בלוטות הטעם שלך (וגופך) יודו לך!