היתרונות של מזון אידוי
ישנם יתרונות רבים לאידוי מזון. אחד היתרונות הגדולים ביותר הוא שהוא עוזר לשמור על החומרים המזינים במזון. כאשר אתה מבשל מזון בשיטות אחרות כגון טיגון או הרתחה, אתה יכול לאבד חלק מהרכיבים התזונתיים. עם זאת, כאשר אתה מאודה מזון, החומרים התזונתיים נעולים, ואתה מקבל את כל היתרונות של האוכל. אידוי הוא גם דרך מצוינת לבשל אוכל מבלי להוסיף עוד שומן או קלוריות. זה הופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים שמנסים לשמור על משקלם או לשמור על אורח חיים בריא.
יתרון נוסף של אידוי מזון הוא שזו שיטת בישול עדינה. כשמאדים מזון, לא חושפים אותו לחום גבוה, מה שעלול לפגוע בחומרי הזנה ובטעמים הטבעיים. במקום זאת, אידוי מאפשר למזון להתבשל לאט ואחיד, וכתוצאה מכך מנה עדינה וטעימה. אידוי היא גם שיטת בישול רב-תכליתית שיכולה לשמש למגוון רחב של מזונות, כולל ירקות, פירות ים ואפילו קינוחים.
מתכוני ירקות מאודים
אם אתם מחפשים לשלב יותר ירקות בתזונה שלכם, אידוי הוא דרך מצוינת לעשות זאת. אידוי ירקות עוזר לשמור על המרקם והטעם הטבעיים שלהם, וזו שיטה מהירה וקלה שדורשת עבודת הכנה מינימלית. הנה כמה מתכוני ירקות מאודים טעימים שמתאימים לכל ארוחה.
ברוקולי מאודה עם שום ולימון
רכיבים: - 1 ראש ברוקולי, קצוץ - 2 שיני שום, טחונות - 1 לימון, מיץ - 2 כפות שמן זית - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את הברוקולי בסלסלת אדים ומניחים מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 5-7 דקות או עד שהברוקולי רך.
3. בזמן שהברוקולי מהביל מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את השום ומאדים 1-2 דקות.
4. לאחר שהברוקולי מוכן, מעבירים אותו לכלי הגשה. מטפטפים מעל את השום ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
גזר מאודה עם זיגוג דבש
רכיבים: - 1 קילו גזר קלוף ופרוס - 2 כפות דבש - 1 כף חמאה - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את הגזר הפרוס בסלסלת אדים ומניחים מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 10-12 דקות או עד שהגזר רך.
3. בזמן שהגזר מהביל ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הדבש ומערבבים עד לאיחוד.
4. לאחר שהגזרים מוכנים, מעבירים אותם לכלי הגשה. מטפטפים את זיגוג הדבש מלמעלה ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
אספרגוס מאודה עם חמאת לימון
רכיבים: - 1 קילו אספרגוס, קצוץ - 2 כפות חמאה - 1 לימון, מיץ - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את האספרגוס בסלסילת אדים ומניחים אותו מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 5-7 דקות או עד שהאספרגוס רך.
3. בזמן שהאספרגוס מהביל ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד לאיחוד.
4. לאחר שהאספרגוס מוכן, מעבירים אותו לכלי הגשה. מטפטפים מעל את חמאת הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
מתכוני פירות ים מאודים
פירות ים מאודים הם אופציה בריאה וטעימה המושלמת לכל ארוחה. זוהי דרך מצוינת לבשל פירות ים מבלי להוסיף עוד שומן או קלוריות, והיא עוזרת לשמור על הטעמים הטבעיים של הדג. הנה כמה מתכוני פירות ים מאודים טעימים שבטוח ישמחו.
סלמון מאודה עם ג'ינג'ר ורוטב סויה
רכיבים: - 4 פילה סלמון - 1 כף ג'ינג'ר מגורד - 1 כף רוטב סויה - 1 כף דבש - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את פילה הסלמון בסלסלת אדים ומניחים מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 10-12 דקות או עד שהסלמון מוכן.
3. בזמן שהסלמון מהביל מערבבים פנימה את הג'ינג'ר, רוטב הסויה והדבשקערה קטנה.
4. לאחר שהסלמון מוכן, מעבירים אותו לכלי הגשה. מטפטפים מעל את תערובת הג'ינג'ר והסויה ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
מולים מאודים עם יין לבן ושום
רכיבים: - 2 ק"ג מולים, משופשפים ומסולפים - 2 שיני שום, טחונות - 1/2 כוס יין לבן - 2 כפות חמאה - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את המולים בסלסלת אדים ומניחים מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 5-7 דקות או עד שהצדפים נפתחים.
3. בזמן שהמולים מהבילים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את השום ומאדים 1-2 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד לאיחוד.
4. לאחר שהמולים מוכנים, מעבירים אותם לכלי הגשה. מטפטפים מעל את היין הלבן וחמאת השום ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
שרימפס מאודה עם תיבול מפרץ אולד
רכיבים: - 1 קילו שרימפס, קלופים ונטועים - 2 כפות תבלין Old Bay - 1 לימון, מיץ - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. ממלאים סיר גדול בכמה סנטימטרים של מים ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את השרימפס בסלסלת אדים ומניחים מעל המים הרותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 5-7 דקות או עד שהשרימפס ורוד ומבושל.
3. בזמן שהשרימפס מהביל מערבבים בקערה קטנה את התיבול Old Bay ומיץ הלימון.
4. לאחר שהשרימפס מוכן, מעבירים אותו לכלי הגשה. מטפטפים מעל את התיבול Old Bay ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.
מתכוני קינוח מאודים
קינוחים מאודים אולי לא מוכרים כמו קינוחים אחרים, אבל הם טעימים באותה מידה. אידוי הוא דרך מצוינת לבשל קינוחים מכיוון שהוא עוזר לשמור על הלחות והמתיקות הטבעית של המרכיבים. הנה כמה מתכוני קינוח מאודים מעוררי תיאבון שמתאימים לכל אירוע.
פודינג שוקולד מאודה
מצרכים: - 1 כוס קמח לכל מטרה - 1/2 כוס סוכר - 1/4 כוס אבקת קקאו - 1 כפית אבקת אפייה - 1/2 כפית מלח - 1/2 כוס חלב - 2 כפות חמאה , מומס - 1 ביצה, טרופה - 1/2 כפית תמצית וניל
הוראות:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
2. מוסיפים את החלב, החמאה המומסת, הביצה ותמצית הווניל לחומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
3. יוצקים את הבלילה לתוך סלסלת אידוי משומנת ומניחים אותה מעל סיר מים רותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 30-35 דקות או עד שהפודינג מוכן.
4. לאחר שהפודינג מוכן, מוציאים אותו מסלסלת הקיטור ומניחים לו להתקרר כמה דקות. מגישים חם עם קצפת או גלידה.
פודינג בננה מאודה
רכיבים: - 2 בננות בשלות, מעוכות - 1/4 כוס סוכר - 1/2 כוס קמח לכל מטרה - 1/2 כפית אבקת אפייה - 1/2 כפית מלח - 1/4 כוס חלב - 1 ביצה , מוכה - 1/2 כפית תמצית וניל
הוראות:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הבננות המעוכות והסוכר.
2. מוסיפים לתערובת הבננה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לאיחוד.
3. מוסיפים לתערובת את החלב, הביצה הטרופה ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתוך סלסלת אידוי משומנת ומניחים אותה מעל סיר מים רותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 30-35 דקות או עד שהפודינג מוכן.
5. לאחר שהפודינג מוכן, מוציאים אותו מסלסלת הקיטור ומניחים לו להתקרר כמה דקות. מגישים חם עם קצפת או רוטב קרמל.
עוגת ספוג לימון מאודה
רכיבים: - 1 כוס קמח לכל מטרה - 1/2 כוס סוכר - 1 כפית אבקת אפייה - 1/4 כפית מלח - 1/2 כוס חלב - 2 כפות חמאה, מומסת - 1 ביצה, טרופה - 1/4 כוס מיץ לימון - 1 כף גרידת לימון
הוראות:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
2. מוסיפים את החלב, החמאה המומסת, הביצה, מיץ הלימון וגרידת הלימון לחומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
3. יוצקים את הבלילה לתוך סלסלת אידוי משומנת ומניחים אותה מעל סיר מים רותחים. מכסים את הסיר במכסה ומאדים 30-35 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
4. לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מסלסלת האידוי ומניחים לה להתקרר כמה דקות. מגישים חם או קר עם קצפת או פירות יער טריים.
סיכום
אידוי היא שיטת בישול פנטסטית המושלמת לכל מי שרוצה לאכול ארוחות בריאות וטעימות. מירקות ועד פירות ים ואפילו קינוחים, יש אינסוף אפשרויות למתכונים מאודים. בין אם אתם בשלנים ותיקים או מתחילים במטבח, אידוי הוא דרך קלה ופשוטה לבשל אוכל ששומר על כל אבות המזון והטעמים הטבעיים. אז למה לא לנסות? שלבו כמה מהמתכונים המאודים האלה בשגרת הבישול היומית שלכם והעלו את הארוחות שלכם לרמה חדשה לגמרי של בריאות וטעם.