יתרונות בריאותיים של אכילת מולים
מולים הם אחת מאפשרויות פירות הים הבריאותיות ביותר שיש. הם דלים בשומן ועשירים בחלבון, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש לשמור על תזונה בריאה. הם גם עשירים בויטמינים ומינרלים, כולל ברזל, סידן וויטמין B12. למעשה, מולים הם אחד המקורות הטובים ביותר של ויטמין B12, החיוני לשמירה על בריאות תאי עצב ותאי דם אדומים. בנוסף, מולים הם מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, שיכולות לעזור להפחית דלקת ולשפר את בריאות הלב.
בקניית מולים חשוב לחפש מולים טריים וחיים. הקונכיות שלהם צריכות להיות סגורות היטב, וצריכות להיות להן ריח נקי ומלוח. אם אחד מהמולים פתוח, דופקים עליהם קלות. אם הם לא נסגרים, זה אומר שהם מתים ויש לזרוק אותם.
עכשיו כשאתם יודעים את היתרונות הבריאותיים של מולים, בואו נעבור למתכון.
מתכון מולים מאודים
רכיבים:
- 2 קילו מולים טריים - 1/2 כוס יין לבן יבש - 2 כפות חמאה - 2 שיני שום, טחונות - 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום - 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
1. שוטפים את המולים מתחת למים קרים, מורידים את כל הזקנים (החוטים הסיביים המחברים את המולים לקליפה) וזורקים את כל הפתוחים.
2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את פתיתי השום והפלפל האדום ומבשלים 1-2 דקות, עד שהם מריחים.
3. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את המולים לסיר ומכסים במכסה. מבשלים 5-7 דקות, מנערים את הסיר מדי פעם, עד שהצדפים נפתחים.
5. מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. זורקים כל מולים שלא נפתחו.
הגישו את המולים המאודים עם קצת לחם פריך כדי לספוג את המרק הטעים. אם אתם מרגישים הרפתקנים, תוכלו גם לנסות להוסיף מרכיבים אחרים לסיר, כמו קוביות עגבניות, בצל קצוץ או צ'וריסו פרוס.
הצעות הגשה עבור מולים מאודים
בעוד מולים מאודים טעימים בפני עצמם, ישנן דרכים רבות להעלות את המנה ולהפוך אותה למרשימה עוד יותר. הנה כמה הצעות הגשה יצירתיות שכדאי לנסות:
1. מולים ברוטב שמנת
אם אתה חובב רטבים שמנת, נסה להגיש את המולים המאודים שלך ברוטב יין לבן עשיר ושמנת. להכנת הרוטב, פשוט הוסיפו מעט שמנת כבדה לסיר לאחר בישול המולים, יחד עם גבינת פרמזן מגוררת וקורט אגוז מוסקט. מבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך, ואז מגישים על פסטה או עם לחם פריך.
2. מולים עם שום ועשבי תיבול
לקבלת טוויסט פשוט אך טעים על מולים מאודים, נסו להוסיף מעט שום ועשבי תיבול לסיר. פשוט מטגנים מעט שום ועשבי תיבול (כגון טימין, רוזמרין או בזיליקום) בחמאה לפני הוספת היין הלבן והמולים. הטעמים יחדירו למרק ויצרו מנה טעימה וריחנית.
3. מולים עם צ'יפס
אם אתם מחפשים מנה בלגית קלאסית, נסו להגיש את המולים המאודים שלכם לצד צ'יפס פריך. השילוב של צ'יפס מלוח ומולים מלוחים הוא שידוך תוצרת גן עדן.
4. מולים ברוטב עגבניות
אם אתה חובב רטבים על בסיס עגבניות, נסה להגיש את המולים המאודים שלך ברוטב עגבניות חריף. להכנת הרוטב, מטגנים מעט בצל, שום ופתיתי פלפל אדום בשמן זית לפני הוספת שימורים של עגבניות ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את המולים לסיר ומבשלים עד שהם נפתחים, ואז מגישים על פסטה או עם לחם פריך.
5. מולים עם בירה
לטוויסט מהנה וסתמי על מולים מאודים, נסה לבשל אותם בבירה במקום ביין לבן. הבירה תחדיר למרק ותעניק למולים טעם ייחודי. מגישים עם קצת לחם פריך ובירה קרה בצד.
לסיכום, מולים מאודים הם מנת פירות ים טעימה ובריאה שניתן ליהנות ממנה בדרכים רבות ושונות. בין אם תיצמדו למתכון הקלאסי או תנסו כמה הצעות הגשה יצירתיות, המנה הזו בטוח תרשים את האורחים שלכם ותשאיר להם חשק לעוד. אז בפעם הבאה שאתה במצב רוח לפירות ים, נסה מולים מאודים. אתה לא תתאכזב!